یادداشت های یک معلم سمایی

راهنمایی سما 6 مشهد- علمی اجتماعی

یادداشت های یک معلم سمایی

راهنمایی سما 6 مشهد- علمی اجتماعی

عاشورا

 (سرّ اینکه روز عاشورا از نظر مصیبت بزرگترین روزها میباشد

 

عبدلله بن فضل هاشمی از امام جعفر صادق(علیه السّلام) پرسید:ای فرزند رسول خدا چگونه روز عاشوراء روز مصیبت و حزن و گریه گردید؟ نه روزی است که رسول خدا در آن قبض روح شده و نه روزی است که حضرت فاطمه سلام الله علیها در آن رحلت کرده و نه در آن امیرالمؤمنین علیه السّلام به شهادت رسیده و یا روزی که امام حسن علیه السّلام به وسیله سمّ شهید گردیدند؟

امام صادق علیه السّلام فرمودند: روز امام حسین علیهما السّلام از تمام ایّام مصیبتش بزرگتر می باشد،زیرا اصحاب کساء که کریمترین مخلوقات و شریف ترین آنها نزد خدا بوده پنج تن می باشند.پس وقتی نبیّ اکرم صلی الله علیه از بین ایشان رحلت کردند امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین علیهم السّلام باقی ماندند، پس مردم ایشان را تسلیت میدادند و وقتی فاطمه سلام الله علیها از میانشان رفت مردم امیرالمؤمنین و حسن و حسین علیهم السلام را تسلیت میدادند و وقتی امام حسن علیه السّلام از دنیا رفت مردم امام حسین را تسلیت میدادند و وقتی ایشان شهید شدند در اصحاب کساء احدی باقی نمانده بود تا مردم به او تسلیت بگویند ؛ پس رفتن امام حسین علیه السّلام به منزله ی این بود که همه ی اصحاب کساء از دنیا رفتنتد.چنانچه بقاء آن حضرت همچون بقاء جمیع آنها بود.لذا روز شهادت آن حضرت از نظر مصیبت از تمام ایّام بزرگتر میباشد.

عبدلله بن فضل هاشمی میگوید: محضر امام علیهما السّلام عرضه داشتم: ای فرزند رسول خدا چرا مردم به علی بن الحسین علیه السّلام تسلیت نمیگفتند؟ مگر ایشان مانند آنها امام و حجت خدا نبودند؟

امام علیه السّلام فرمودند: چرا،علی بن الحسین علیهما السّلام سرور عبادت کنندگان و بعد از پدرانش حجّت خدا بر مردم بود ولی رسول خدا را ملاقات نکرده بود و از آن حضرت حدیثی نشنیده و علمش از پدر و پدر از جد و جدّش از نبیّ اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم اخذ نموده و درحالی که امیرالؤمنین و حضرت فاطمه و حسنین علیهم السّلام را مردم با رسول خدا مشاهده کرده بودند و هرگاه یکی از حضرات را میدیدند یاد حال او با رسول خدا افتاده و سخن حضرتش را با او و درباره  او به یاد می آوردند و وقتی آن ذات های مقدسه از دنیا رفتند مردم از مشاهده ی این عزیزان خدا محروم شدند و در فقدان هیچ یک فقدان جمیع نبود مگر در مورد حضرت امام حسین علیه السّلام چه آنکه بعد جمیعشان از دنیا رفت.فلذا روز شهادت آن حضرت از حیث مصیبت بزرگترین روزهاست.

عبدالله بن هاشم پرسید: ای فرزند رسول خدا پس چرا عامه روز عاشورا را روز برکت نامیدند؟

امام علیه السّلام گریستند و سپس فرمودند: هنگامی که امام حسین علیه السلام شهید شدند مردم در شام خود را به یزید نزدیک نمودند، پس از اخبار کربلا روایت کرده و بابت آن جوائز مالی دریافت میکردند و از جمله اخباری که برای این روز جعل کردند وقایع در این روز بوده که این روز ، روز برکت است! ئ این اسم را به خاطر آن انتخاب کردند تا مردم به جای جزع و گریه و مصیبت به فرح و سرور و تبرّک عدول نمایند که خدا بین ما و ایشان حاکم باشد.

علل الشرایع شیخ صدوق/ج ۱/باب صدو شصت و دوم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد